Iværksætter-viden

På denne side kan du læse om forskellige emner der alle kredser om temaet, at drive selvstændig virksomhed i Danmark.

Siden har følgende indhold:

CVR momsnummer og SKAT

Hvis du omsætter for mere end 50.000kr. pr. år, er der fra SKAT krav om at du momsregistrerer dig. Det er også muligt at momsregistrere sit firma med en omsætning under 50.000kr, men er altså ikke et krav.

Læs desuden informationer om SKAT og moms på de to nedenstående link:

  • Skat.dk om opstart af virksomhed Link
  • Guider vedr. indberetning af moms Link

Skat afholder desuden en række gratis iværksættermøder i hele landet se mere på dette Link

Regnskab

Det er en god idé tidligt i forløbet at få styr på regnskabet. Du kan bl.a. få info om regnskab og opstart af virksomhed på SKAT's gratis infomøder.

Der findes i dag flere typer af regnskabsprogrammer. Det er de senere år blevet populært at anvende online regnskab, bl.a. pga. sikkerhed og backup, samt muligheden for at tilgå regnskabet på flere computere uafhængigt af hinanden.

Eksempler på populære online regnskabløsninger er bl.a.:
Gratis regnskab på eks. Dinero eller Billy eller alternativet E-conomic som koster penge.

Det er desuden en god idé at få lavet en aftale med en bogholder eller revisor.
På følgende side kan du få et gratis tilbud på bogføring og revision: Agera

Hjemmeside

Når du skal have lavet en hjemmeside, er er umiddelbart to løsninger. 1. Du køber et domæne og laver siden selv, 2. du får et firma til at lave siden for dig.

Hvis du får et firma til at lave hjemmesiden for dig, skal du være opmærksom på at der her igen overordnet set er to løsninger.

  1. Firmaer som for små penge kan udvikle din side, men hvor du efterfølgende er bundet til en abonnementsløsning med faste udgifter. Denne løsning kan være tillokkende idet de indlende omkostninger er små, det kan dog blive en dyr løsning på lang sigt. Desuden er det sjældent dig selv som ejer sidens layout og indhold, hvilket betyder at hvis du på et tidspunkt skifte leverandør, vil du ofte 'miste' din side og være tvunget til at starte forfra.
  2. Firmaer som laver en side skræddersyet til dine behov. Siden udvikles ofte i et open-source system, som der derfor ikke er nogen der decideret ejer. Siden er derfor din og du kan efterfølgende tage den med med videre til en anden udvikler. Denne løsning er ofte dyrere i indkøb, men kan være den rette på længere sigt, idet de faste omkostninger kun inkluderer almindelig hosting.

Som eksempel er FSFI.dk udviklet jf. løsning nr.2.

Forsikring

Sørg for at undersøge dine forsikringer når starter et firma. FSFI har i samarbejde med Tryg Forsikring udarbejdet en kort guide i forsikringer for selvstændige, som kan give dig et overblik over hvad du bør være særligt opmærksom på.

Læs FSFIs Forsikringsvejledning for selvstændige på dette Link
Pr. 1.Jan 2015 er alle medlemmer af FSFI dækket af en fælles FSFI forsikring, som dækker alle forhold der findes relevant for en førstehjælpsinstruktør.

Læs mere om FSFI forsikringen på dette link


Ophavsret

Når du anvender billeder og video i din undervisning skal du være opmærksom på at dette kan være beskyttet af ophavsretsloven. Dette gælder for eksempel hvis man laver en billedsøgning på google eller lign.

Der findes flere sider på nettet hvor du lovligt kan købe billeder til brug i din undervisning, eksempler på dette er:

http://www.colourbox.dk
http://www.istockphoto.com
http://www.shutterstock.com
http://www.gettyimages.dk

Nogle af siderne indeholder endda gratis materiale til fri afbenyttelse.

En anden mulighed er, at indgå en aftale med Copydan. Her betaler du et fast beløb pr. år og har så ret til at anvende et antal billeder i dine kurser.

Se Copydan billedkunst aftale for foredragsholdere Link

Som medlem af FSFI får du adgang til vores billed og video galleri, der løbende bliver udbygget med materialer. Disse billeder og videoer ejes af FSFI og må derfor frit benyttes af medlemmer af foreningen.

Links

Herunder findes link til andre sider der kan være interessante for dig som iværksætter.