Lempelse for Bornholm

Lempelser på Bornholm
- samt særlig info for Nord- og Vestjylland

Det er fra 1. marts muligt at udbyde kurser i førstehjælp på Bornholm. 

I Nord- og Vestjylland er det desuden muligt at undervise i førstehjælp på uddannelsesteder og skoler omfattet af den delvise åbning, så længe undervisningen er relateret til skolernes uddannelsestilbud.

Dansk Førstehjælpsråd har i dag meddelt følgende:

"På baggrund af regeringens og myndighedernes pressemøde i går, lempes restriktionerne for Bornholm pr. 1. marts 2021. Det betyder, at det fra den dag fortsat er tilladt at køre kurser på Bornholm. 

Til genåbningen på Bornholm knytter sig dog nogle krav:
Der skal fremvises dokumentation for negativ test eller gennemført vaccinationsforløb for kursister, enten ved forevisning af SMS fra privat leverandør (ved antigentest) eller ved brug af app-løsning eller udskrift for PCR-test.
Dokumentation for negativ test må maksimalt være 72 timer gammelt ved kursets start.
Der skal benyttes mundbind under hele undervisningen (dog ikke når kursisten indøver kunstigt åndedræt/indblæsninger).
Dansk Førstehjælpsråds øvrige retningslinjer skal dog stadig overholdes."

Du kan læse rådets meddelelse om genåbningen på Bornholm her

Særligt for Nord- og Vestjylland fra 1. marts

Følgende kommuner i Nord- og Vestjylland er for nuværende omfattet af særligt beskrevne åbninger af en række uddannelsessteder og skoler, hvor eleverne må vende tilbage på skift hveranden uge fra og med 1. marts:

Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer, Viborg, Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted, Vesthimmerland, Aalborg.

Der må undervises på de genåbne skoler og uddannelsessteder, så længe undervisningen er relateret til skolernes uddannelsestilbud. (Hvilket vil sige, at det er elever og studerende, der må undervises - ikke lærerne.)

Bemærk, at der kan komme hurtig nedlukning af nogle af kommunerne, hvis smittetallet stiger.

I relation til de steder, hvor det er tilladet at undervise, meddeler DFR følgende:

"Rådets arbejdsgruppe har den 25. februar opdateret sine retningslinjer.
De gælder naturligvis kun for de områder, hvor det er tilladt at undervise! Man må altså forsat ikke undervise i geografiske områder der er ramt af generelle restriktioner. 

Du kan læse de opdaterede retningslinjer her. 

Spørgsmål vedrørende dette skal rettes til egen organisation. 

Dansk Førstehjælpsråd, 25. februar 2021"

 

Kommuner Nord Vest Og BornholmDer må desuden fortsat undervises på Færøerne og i Grønland i henhold til DFR's gældende retningslinjer.

Hold dig orienteret - link og spørgsmål

Restriktioner og retningslinjer kan ændre sig hurtigt i denne tid.

Derfor bør du altid følge med i blandt andet dagspressen, på DFR's hjemmeside og på UVM's hjemmeside og på coronasmitte.dk. hvor du blandt andet kan læse om den kommende genåbning i udvalgte dele af landet: https://coronasmitte.dk

Du kan også finde nyttig info i denne nyhed fra DR.

Har du som medlem af FSFI spørgsmål til planlægning og gennemførsel af undervisning i førstehjælp i relation til COVID-19, kan du benytte denne mailadresse til at kontakte FSFI: corona@fsfi.dk