Historisk aftale om genoplivningssamarbejde

I den forgangne uge afholdtes i København en stor international kongres om genoplivning og det akutmedicinske område, EMS2016.
Hvis ikke du lige fulgte med i nyhedsstrømmen, får du her lidt overskrifter.

EMS2016 bød, udover en officiel åbning ved HKH Kronprinsesse Mary, på dansk deltagelse i finalerne Europamesterskabet for Akutteams”. Vært for konferencen var Region Hovedstadens Akutberedskab med Laerdalfonden og Trygfonden som arrangører. http://www.tv2lorry.dk/artikel/kronprinsesse-mary-indvier-konference-om-beredskab#player

Mest bemærkelsesværdig er dog den internationale aftale af historisk karakter, som blev indgået på et såkaldt Utstein-møde forud for kongressen.
På mødet aftalte en række anerkendte organisationer, ambulancetjenester og førende eksperter fra hele verden at etablere Global Resuscitation Alliance; et netværk med det formål at samarbejde om en række tiltag, der på internationalt plan skal bidrage til at øge overlevelsen af et uventet hjertestop.  
Du kan læse mere her:

https://www.trygfonden.dk/presse/nyheder/2016/ny-aftale---global-alliance-skal-oege-overlevelsen-efter-hjertestop-med-50-pct