Data og kursisthenvendelser.

Få styr på CPR-nummeret med det samme.

Sådan en helt almindelig mandag formiddag har FSFI’s sekretariat fået 6-7 henvendelser fra kursister med ønske om rettelser i førstehjælpsbeviset. Vi har hørt fra en køreskole og fået en opringning fra en ret utålmodig ansat ved en Borgerservice, der ikke kunne se et bevis i bookingsystemet.

Der har også været en henvendelse fra en instruktør, der ikke forstod, hvorfor et udstedt bevis til et Færdselsrelateret førstehjælpskursus ikke kunne ses i Køreprøvebookingen. Beviset viste sig at være oprettet med forkert CPR.

Kursisterne forstår ikke altid, hvorfor FSFI-sekretariatet ikke bare kan hjælpe dem med det samme. Og måske kan de ikke engang huske navnet på instruktøren, som de havde for fem måneder siden.
Det giver nogle indimellem ret frustrerede henvendelser.

Derfor gentages her nogle vigtige informationer vedrørende registrering af kursister og deres data:

  • Få gerne kursisterne til selv at indtaste deres data direkte i DFR’s bevissystem. Dette er den sikreste og smarteste måde at registrere kursisterne på.
  • Når en kursist med et tryk på ”opret kursist” har gemt sine data, kan det fulde cpr-nummer ikke ses af andre. Ved at få kursisterne til selv at indtaste, slipper du også for at have informationer, som du af GDPR-hensyn skal huske at slette. Og jo færre tastende hænder oplysningerne skal igennem, jo færre potentielle fejl.
  • Gør kursisterne ansvarlige for selv at dobbelttjekke, at de har modtaget aktiveringsmailen fra systemet og for at logge ind og tjekke, at beviset ser korrekt ud.  
  • Sørg for at kursisterne har noteret, hvad du - deres instruktør - hedder, og hvordan de får fat i dig.
    Nogle instruktører sender selv en mail til kursisten, andre får kursisten til at tage et billede af kontaltinfo på tavlen.
  • Sørg for at kursisterne ved, at det er instruktøren, der skal kontaktes, hvis beviset ikke er korrekt. Og at et førstehjælpsbevis, der skal benyttes til formelle formål, skal behandles med samme omhu som et pas - eller det kørekort, kursisten så gerne vil have.
  • Fortæl evt. kursisterne, at beviset for Færdselsrelateret Førstehjælp kun kan bruges hos Borgerservice - og dermed Køreprøvebookingen - hvis CPR-nummeret er registreret korrekt. 

Vi ved godt, at nogle af kursisterne ikke altid får hørt ordentlig efter, når I taler om beviserne. 
Og at fejl sker. Men hjælp os med, at der bliver færre fejl. Egentlig er det lige så vigtigt, at kursisterne hører efter, når I fortæller om oprettelsen af beviset, som at de hører efter, når der undervises i HLR. 😊

På forhånd mange tak.

Har du spørgsmål - eller en god idé . i relation til ovestående, så kontakt sekretariatet på sek@fsfi.dk